Såhär ligger det till

Bloggen har blivit mer och mer inaktiv på senaste tiden. Nu under veckan kommer det knappt bli några uppdateringar alls, men på måndag veckan efter det (alltså om typ åtta dagar) kickar vi igång igen ordentligt.

Puss o kram!


Cykeletiketten i byhålor

Alla som har tillbringat tid i någon Stockholmsförort vet att det är djungelns lag som gäller. Var man för sig! Och det gäller även cyklisterna. Råkar man köra ner någon så är det inte så big deal - this road ain't big enough for both of us!

Men så kommer man till en liten småstad - en riktig håla. Nästan alla cyklar, förutom typiska medelsvenssonmän som kör bil ÖVERALLT trots att stan inte tar mer än 10 minuter (med bil) att ta sig igenom. Inne i centrum finns det en del fotgängarna, och man ska samsas om gatorna med dem.

Jag tog cykeln in till centrum. Först var det helt okej, det var bara en bred, tom väg som inte var speciellt komplex att cykla på. Men ju närmare centrum jag kom, desto mer utstakade cykelvägar fanns det. Skyltar åt alla håll indikerade vilken väg cyklisterna skulle ta beroende på destination. Det fanns till och med enkelriktade cykelvägar där man bara kunde cykla åt ett håll, annars blev man påcyklad av ordentliga cyklister - och det är inget fel på det, om det inte vore för att det var jättesvårt att hitta en cykelväg åt det andra hållet (precis brevid gick ju människorna!).

Jag fick total panik. Vad fan är det här för stil?! Irrade omkring ett bra tag innan jag äntligen hittade en illa placerad cykelskylt som pekade mot centrum. Jaja. Dagens blä alltså. Så jävla ociviliserat i små svenska hålor.


Fy fan vad tråkigt

Det finns absolut ingenting som känns värt att reflektera över på Aftonbladet idag. Kanske skulle vara att de gjorde en liten artikel om ett par som var tre minuter försenade till det där planet som kraschade i Madrid, så de hann inte med och nu är de jätteglada för det. No shit? Att det ens kan klassas som nyhetsvärde är underligt. 

Och förresten. Fatta hur griniga det här paret hade varit om planet inte hade visat sig störta. Då hade de gnällt som fan över att man inte kunde uppehålla det några minuter så att de hade hunnit hänga med. Det enda de hade tänkt på hade varit att få tillbaka pengarna, och så hade de säkert vänt sig till nån blaska för att göra värsta historien om hur de blivit behandlade. Se så vindarna kan vända.


Öööh

Okej okej, låt mig förklara! Jag är mitt uppe i en flytt, därav sämst uppdateringar.
Här är det positiva med min nya bostad:

- Jag har fönstret precis ovanför soprummet (nej det luktar inte in i lägenheten) och kan därmed alltså loska på oskyldiga människor som vill kasta sina sopor.
- Jag bor såpass nära marken att jag inte behöver skrika för att prata med någon på gården.
- Jag bor såpass nära marken att alla hör när jag lyssnar på musik, vilket är jävligt lämpligt när man drar på irriterande techno på högsta volym när nån jävel ska röka vid den närliggande porten (det luktar in i lägenheten tyvärr).
- Jag bor asnära den lokala puben.

Vafan, it's all good liksom. Förutom de här jävla rökarna som stör min harmoniska omgivning.

Ursäkta Röran - vi bygger om

I skrivande stund är det omflyttning and shit på G, därav den oerhört låga frekvensen på uppdateringar. Men stay tuned, vi är tillbaka med kritiska infallsvinklar redan imorgon eftermiddag! Till dess får ni njuta av en gammal goding - Paris Hiltons "Stars Are Blind":


Jag som trodde vi skulle slippa honom för gott :(

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3088420.ab

Björra är tillbaka. Tack och lov inleder han sin comeback i Norge, så än behöver Sverige inte lida av hans löjligheter. Förhoppningsvis har han rakat bort lodisskägget och tvättat bort Uffe Lundell-stanken. Om han nu måste göra comeback så kan han väl vara något presentabel. Klippa håret borde han också göra, han ser ju ut som en jävla Beatle.

Och tydligen ska han vara med i parlamentet igen. Hoppas fan han får byta sida till röda partiet. Det skulle vara jääävligt lämpligt med tanke på hans 2,5 månaders sjukskrivning där han förmodligen satt hemma, pillade sig i naveln och väntade på att bidragen skulle rulla in. Vaddå? Han jobbade 116 dagar i sträck? Han borde ta en tripp till apartheid-USA och se hur mycket stryk slavarna hade gett honom om han gnällde där. Dessutom måste det vara oooerhört jobbigt att ståuppa 116 dagar "i sträck". Förresten får han skylla sig själv om han inte kan tacka nej till ett erbjudande. Det här visar ju bara att barnungar inte ska tillåtas i arbetslivet.

So much för Norgeskämt - Sverige gråter.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3082449.ab

Norge bidrar med superungen Fille som slog världsrekord i att lösa en 7-radig Rubiks kub. Norge, av alla länder. Nu har vi en legitim anledning till att återkalla alla Norgeskämt (tyvärr). Det är förjävligt. Norrmän är ju annars så tacksamma att driva med. Jävla Fille som ska gå och pressa in sin fjantiga Rubiks kub i Guiness Rekordbok (eller okej, det stod ingenting om den, men om det är ett världrekord lär det väl vara aktuellt). Jag tycker Fille är riktigt jävla fräck faktiskt. Han borde låsas in på sitt rum och tänka över vad han har utsatt sina skandinaviska grannländer för. Framförallt borde vi vänja av honom med det här smartassbeteendet genom att ge honom en stöt varje gång han utför en jävligt intelligent handling. Om han har så högt IQ som man antyder så borde han snart koppla smärtan med handlingarna och sluta upp med den här nonsensen. I själva verket borde man efterlysa alla Norges smarta ungar och vidta vissa åtgärder för att sänka deras IQ. Razzior kan vara en bra grej. Vad tror ni?

Go bananas - bevittna ett stjärnfall! (Tips till er som tröttnat på riktig underhållning)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3086756.ab

Aftonbladet informerar oss om att det väntas stjärnfall inatt. Det kan bli svårt att se något pga molnighet, men what the hell... Det är fortfarande värt att bege sig ut på en relativt koldioxidsbefriad plats (av typen äng, helst utanför stan) för att kanske få skåda några ynkliga ljusprickar som swooshar förbi. Big jävla deal. Det där kan jag uppleva på Cosmonova, och då i 3D-format.

Men visst, jag dedikerar detta tips till er som har tröttnat på riktig underhållning och letar hippiekickar i naturen. Spring ut och fnissa under den stjärnregnande skyn. Vill ni ha likvärdig underhållning, fast hemma i sköna soffan, så kan ni alltid zappa till en obrukbar kanal och titta på myrornas krig i ett par timmar.

Fy fan.

Om ni ska ut, glöm inte att ni förmodligen måste vara gravt pårökta för att uppskatta skiten ni ska bevittna.

// Firre

Dagens skyll-dig-själv-scenario

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article3067445.ab

Läs den länkade artikeln om hur 14-åriga Tessan började hora sig för att få pengar till... eh... en häst, typ. Det var dock en våltäkt som triggade igång hela skiten, åtminstone känslomässigt. Och en våldtäkt är ingenting som jag tänker skrika "skyll dig själv!" över.

Däremot är det ett stort skyll-dig-själv-scenario när hon gjorde ett medvetet val att sälja sin kropp. Dumjänta. Borde jag sympatisera med henne? Hon gjorde inga ansatser till att berätta för föräldrarna (eller någon överhuvudtaget) att hon blivit våldtagen, trots att hon inte hade några problem med dem (läs artikelns ingress). Faktum är att hon inte verkade ha några problem alls, men hon slängde bort sin lugna tillvaro för att en våldtäkt fick henne att känna sig "brukad" nog att sälja sin kropp. Och bla bla bla, ungdomsanstalt and what not. Sen har hon mage att skriva en bok om sina dumheter och tjäna pengar på det.

Nej, hon får tyvärr inte mina sympatier. Och dessutom var det ett jävla tjat om hur mycket hon gillar hästar. Är det för att vi ska få en uppfattning om hur mycket hon gillade att rida saker?

// Fisk

Oroliga över de bristande uppdateringarna?

Var inte det, Do Cows Fly? är fortfarande på G, bara liiiite inaktiva just nu. Fortsätt titta in för uppdateringar, vi återkommer så fort vi hittar någonting intressant att dryga sig över på Aftonbladet! Puss!


Min granne är en potentiell seriemördare

Gick ut för att titta till tvätten nyss (tvättstugan ligger utanför byggnaden) och märkte då att en av mina grannar hade fönstret öppet och någon form av slakta-grisar-trance på högsta volym, tillsammans med någon form av ljusshow (eventuellt från en TV, såg bara det snabbt skiftande ljuset).

Och det var verkligen "slakta-grisar-trance". Ni vet den typen av jättehetsig elektronisk musik som används i thrillers/skräckfilmer när det är en scen med en seriemördare i ett slakteri (upphängda urkarvade griskroppar överallt) som gör någonting perverst, typ syr en klädnad av människokött, eller alternativt att offret blir jagat genom nyss nämnda scenario och mördaren har en hockeymask på sig, jättestirriga ögon samt stannar upp för att skrika "You can run but you can't hide, little piggy-piggy-piggy... I will geeeet youuuu....!" och så skrattar han jätteäckligt.

Ett tredje scenario är att det är som i Blade (2:an tror jag) där en massa människor dansar i en klubb och sen sätter sprinklerna igång och de sprutar blod och alla blir helt galna och börjar ha sex bland griskadaver.

Ville bara informera om detta.


EMOOOO!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3055497.ab

Från och med nu kommer jag att döma alla som lyssnar på Lykke Lis musik. Det är inte bara det att hon verkar efterbliven efter för mycket skärande i armarna, hon har mage att dissa Sverige som land när hon kommer från Ystad. YSTAD! Det ligger ju i Skåne, som inte riktigt kan räknas som Sverige. Jag tänker inte vara brutal och skriva att jag hoppas att hon blir gruppvåldtagen så att hon åtminstone känner sig som en gammal prostituerad, för det hoppas jag inte. Faktiskt verkligen inte. Det enda jag menar är: orka vara emo, Olykke Li.

Kvinnor är latare än män

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3056249.ab

En dansk undersökning visar att kvinnor är latare än män och dessutom har sämre arbetsmoral. Under semestern tar de ansvarsfulla killarna och kollar mailen och ser till att finnas tillgängliga på jobbmobilen. Kvinnorna vältrar sig i spadagar, placerar sina fläskiga skinkor på stranden eller svinar ner sig i TV-soffan med sommarssnask. Detta kallas avkoppling. Vi kallar det att lata sig.

Vidare menar man att männen har svårare att släppa sin yrkesidentitet. Det visar på uppenbara skillnader mellan könen gällande arbetsmoral. När kvinnor börjar visa lite mer engagemang för arbetet kanske det börjar bli lämpligt att tjata om lika lön. Inte innan dess.


Utvecklingsstörda borde inte ha sex

http://www.aftonbladet.se/karleksex/article3053671.ab

Det här inlägget går i samma anda som "gamlingar borde inte ha sex"-inlägget. Infallsvinkeln är således att utvecklingsstörda, trots informationen i ovan länkade artikel, inte borde ha sex. Varför?

* Beroende på handikapp kommer de inte att kunna tillfredställa sig partner/bli tillfredställd av en utvecklingsstörd partner. Detta påstående baserar sig på det faktum att de i många fall har lite svårare med motoriken och/eller problem att fokusera på en sak under en längre tid/problem med inlärningsförmågan och dylikt. 
* Om en utvecklingsstörning bidrar till den fetma som den av bilderna i ovan länkade artikel visar, så kan vi generellt sett mena att det är osexigt med feta människor som nuppar. Fläsk som dallrar i takt är ungefär lika attraktivt som en hängpung mot en slapp kvinnomage (läs: gamlingar).
* Om handikappet är psykiskt, typ ett förståndshandikapp uppstår många risker. Dels för sexuellt utnyttjande (detta tas upp i artikeln, vi hävdar att detta kan skapa mycket problematik i eventuella rättegångar, både för den utvecklingsstörda som blivit utnyttjad och för den utvecklingsstörda som har utnyttjad), dels för dåligt hanterande med preventivmedel vilket resulterar i (eventuellt) oönskade barn. Andra liknande problem finns förstås också.
* Det är, majoriteten av gångerna, osexigt att bli dreglad på under sexakten.

Summa summarum: utvecklingsstörda borde inte ha sex.

// Fisk

Länktips: http://www.tachansen.nu 


Antalet afrikan-skämt är oändliga...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3044821.ab

...om man är den typen av människa som gillar sånt. Men eftersom vi på Do Cows Fly? inte sysslar med den typen av skämt ("är de säkra på att det inte var ett glatt gäng afrikaner de hittade?") och helt förkastar idén att komma på nya sådana, så lämnar vi den infallsvinkeln illa kvickt och tar en mer civiliserad ton:

Vi är uppriktigt glada över denna upptäckta jättekoloni av gorillor. Nu finns det alltså stora förhoppningar om att gorillor som husdjur blir ett vanligare fenomen eller att vi i alla fall kan omkalkulera hur många apor som kan flås utan att antalet gorillor blir för lågt. Är man riktigt effektiv så kan man utvinna gratis arbetskraft ur gorillorna, vilket verkligen kan behövas i vissa Afrikanska länder. Möjligheterna är oändliga! Grattis Afrika!

PS! Ja, antalet afrikanskämt är väldigt stort, men vi uppmuntrar inte till sånt, även om vår första spontana tanke rörde de människor som sysslar med sånt. Kärlek och fred till alla. Puss.

Sköt dig själv - låt mig ta hand om min mark som jag vill.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3035888.ab

Anders Westgårhd whinar över att Sverige, ur en estetisk synvinkel, har förfallit. Det känns som att han vill stänga in Sverge i en alldeles för liten push up-BH, vaxa Sveriges bikinilinjer och tvinga Sverige att strutta runt i rött läppstift och höga klackar. Vad hände med den naturliga looken? Att låta buskarna gro precis som de är ämnade att gro? Ibland har vi våra dagar av förjävlighet, flottigt hår och acne i pannan. Det har Sverige också. Sverige är som en vackert åldrande kvinna. Brösten är inte längre två äppelhalvor och rak hållning. Vårt land får också lov att åldras.

Sen ska Anders ge blanka fan i hur jag använder min mark. Vill jag ha ett gammalt bilvrak på min tomt så är det min sak, och jag tänker inte flytta på den för att en genomresande Anders tycker att det inte passar sig. Om jag vill hänga upp skyltar med slarvig stavning så får väl Anders skylla sig själv om han inte pallar deschifferera "Varning för elg". Och framförallt, jag får fanimej måla huset neongrönt om det känns bra. Är det du eller jag som betalar för att bo där, ditt lilla skadedjur?

Sen finns det självfallet gränser. Det är aldrig okej att hälla en dunke bensin rakt ner i vattnet eller liknande. Men det som Anders har ett problem med verkar vara den uteblivna fintrimningen.

Fy vad äckligt och onaturligt med kloning!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3034901.ab

Uuuusch! Att hon har mage att jävlas med naturen på det här sättet. Att klona en varelse måste vara bland det onaturligaste som finns, och det är helt fel att strular med DNA och gener på det här sättet. Som ni kan läsa i artikeln handlar det alltså om en äcklig tant som klonat sin döda hund. Hon betalade 50 000 dollar för kalaset. Alltså, det är ju inet ens säkert att valparna växer upp och blir som sin farsa, och det är ju så fel att bara klona någon pga utseendet.

Nej usch.

Vem vet hur dessa små kloner kommer att bete sig? De kan bli helt psykiskt störda, jätteaggressiva och/eller utveckla nån mutering i vuxen ålder.

Äckliga tant!

Finns ett lättare sätt - skaffa en ätstörning

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article3029046.ab

Så oerhört opraktiskt med alla tips på viktminskning som står i ovan länkade artikel. Glöm allt det där och lyd mitt råd istället: skaffa en ätstörning (lutandes mot anorexia). Skaffar du dig en tillräckligt negativ syn på mat och din kropp så kommer det här garanterat att funka. Det är ingen slump att anorektiker har lättare att nå undervikt än folk som "käkar nyttigt". Svält din kropp så kommer du att se resultat.

Jag inser att det låter som att jag driver nu, men jag är verkligen helt seriöst. Jag är fullt övertygad om att folk som kör pro-ana snart kommer att finna det mycket lättare att nå idealvikten än om du lägger ner tid, pengar och energi på att äta annorlunda och träna annorlunda och sakta men säkert förlora ett halvt kilo i veckan - fy vad boooring. Visst, träning i kombination med svält innebär att du också går ner i vikt (musklerna förtvinar t ex) men egentligen kan det faktiskt bara räcka med normal aktivitet och ytterst lite mat.

Så, om ni verkligen är ute efter den där slimmade idealkroppen - try to go pro-ana. Det kommer att hjälpa!

Kram
//Fisk


Kan någon snälla förbjuda Burton och Depp från fortsatta samarbeten?

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/film/article3024882.ab

Nu ska superteamet Tim Burton (regissör) och Johnny Depp (skådis) göra film ihop - igen. Någongång efter Ed Wood eller möjligtvis Kalle och Chokladfabriken borde Burtan och Deppan ha insett att deras sammanslagningar enbart bidrar till att emofjortisarna har någonting att dregla över. Filmerna som är resultatet av deras samarbeten är till större delen vidrigt dåliga.

Att Burtan och Deppan gillar att göra egna versioner av barnfilmer/filmer baserade på sagor osar lite Michael Jacksons Neverland-varning. (Ju hörd mi, Depp-fans! Johnny är inte känslig och uuunderbar eftersom han gillar sagor, han är läskig och perverterad.)

Det hela börjar helt enkelt bli motbjudande. De borde inte få fortsätta göra film ihop.

Världens fulaste teddybjörn

http://www.alltombarn.se/livsstil/varldens-dyraste-teddybjorn-1.13801
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article3029595.ab

På varuhuset Selfridges i England kan du nu köpa en svindyr teddybjörn. "Dess ögon är tillverkade av smaragder, omgivna av diamanter. Björnens nos är gjord i 24 karats guld. Björnens päls är till och med täckt med bladguld." Som om det inte räcker med överflöd så får köparen dessutom med en Mont Blanc-penna - fylld med flytande guld. För de där lite finare kråkorna på checkarna.

Kalaset går på över 500 000 kr. Är det värt det? Ja, absolut, om du vill ha en av världens fulaste teddybjörnar som dessutom är helt olekbar. Målgruppen sägs vara rika turister från mellanöstern samt folk som letar julklappar. Jag vill se resultatet av den marknadsundersökning som visade att saudiarabiska shejkar är mer än villiga att köpa teddybjörnar i julklapp till sina släktingar. Jag vill träffa den person som blir uppriktigt glad över att farsan spenderade en halv miljon på en värdelös teddybjörn i julklapp istället för en söt ponny eller en riktigt snygg bil.

Mont Blanc-pennan känns ju värdelös också. Vilket slöseri att skriva bort guld. Det känns dessutom lite långsökt att bjussa på en penna när man köper ett gosedjur. Vad är kopplingen? "Så att du har någonting att göra istället för att bara sitta o titta på den oanvändbara teddybjörnen."

Det hela känns bara väldigt onödigt.

Puss och kram
// Fisk

Veckans bild - Rastaman med cannabisodling

http://aftonbladet.se/nyheter/article3012287.ab



Den här bilden är förmodligen det klockrenaste jag har sett på... ja, åtminstone en vecka. Det rör sig alltså om en jamaican som var på besök i Luleå och identifierade cannabisplantor i kommunens rabatt. Till tidningen säger han att han växte upp med dessa plantor, han är 100% säker på att det verkligen är cannabis det rör sig om. Att en rastaman befann sig i Luleå adderar till spänningen, men det mest magkittlande är nog bilden. Kolla hur glad Kent King (som han heter) är. Störtcool.

Förresten hade polisen vid en tidigare kontroll uteslutit att plantorna var hampa. Jag tror att de egentligen ville låta växterna gro klart så de kunde ta sig en liten spliff på kafferasten.

Dagens skyll-dig-själv-scenario

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3021862.ab

Idag handlar det om en 12årig flicka som ville visa sin kusin den fabulösa utsikten från höghusets tak i West Village, New York. För att nå den absolut högsta punkten klättrade Grace, som hon heter, upp i den 8 meter höga murade skorstenen. Sen föll hon. 14 våningar. Och landade i en hög av aska som tros ha räddat hennes liv.

Skönt att hon överlevde, men vad fan hade hon på taket att göra egentligen? Varför skulle dumungen klättra upp i skorstenen? Vart var föräldrarna?  Varför flikar aftonbladet in att Grace spelar trummor - är det anledningen till att hon är dum nog att klättra upp i skorstenen, att hon har slagit sig i huvudet med trumpinnarna för många gånger?

Förresten, jag har kommit på att man kan göra ett Days Of Our Lives-scenario av alla händelser. I det här fallet var det kusinen som puttade ner Grace för att hon hade legat med kusinens pojkvän, som egentligen är Graces halvbror. Pappan är en transvestit som håller på att gå i konkurs och som uppmanade Grace kusin att putta ner henne så han kunde sälja historien om "flickan som överlevde" till pressen samt skriva en bestseller för att få pengar till sitt amfetaminmissbruk.

Satan påträffad död på en strand

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3021369.ab

På en amerikansk strand har en väldigt underlig varelse påträffats död. Det spekuleras hejvilt om huruvida det är en alien eller ett okänt djur eller kanske till och med en bluff. Jag chansar på att det antingen är en "docka" som användes under en filminspelning eller en sköldpadda utan skal som har muterat lite.

Förresten har ju en massa underliga upptäckter gjorts på sista tiden. Ett jättestort ben i svenska vatten, reebokskor på kanadensiska stränder, en sköldpadda i USA... Det är ett ypperligt tillfälle att gå ut och fynda på stranden, helt enkelt. Jag ska ut imorgon och leta snäckor. Kan förmodligen tjäna en hacka på dem om jag säger att det är alienägg.



En bild på "Montaukmonstret", som jag härmed döper till Satan.


Dagens skyll-dig-själv-scenario

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3011370.ab

Seriöst, döper man sin ponny till Korven får man räkna med att han kommer att bli uppäten.


RSS 2.0